Ajanslar 7 mayıs şu haberi geçti.
“Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Cevat Ayhan, Ankara’da tedavi gördüğü hastanede 80 yaşında hayatını kaybetti. Alınan bilgiye göre, 2010 yılında geçirdiği beyin kanaması sonucu yatağa bağlı tedavisi süren Ayhan, akşam saatlerinde Bayındır Hastanesinde vefat etti.
Bugün Ankara Hacıbayram Camisi’nde ikindi namazı sonrası kılınacak cenaze namazının ardından memleketi Sakarya’ya götürülecek Ayhan’ın naaşı, çarşamba günü de öğleyin Adapazarı Orhan Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Akyazı ilçesine bağlı Çıldırlar Mahallesi’nde toprağa verilecek.
1938 yılında Akyazı’da doğan Ayhan, İTÜ Makina Mühendisliği Fakültesini bitirdi. Aynı fakültede master derecesi alan Ayhan, DPT Uzmanlığı, Aliağa Rafinerisi Tevsi Projesi Makina Grubu Şefliği, Petkim Tesisleri Tevsi Projesi Proje Müdürlüğü, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı, Türkiye Zirai Donatım Kurumu Genel Müdürlüğü görevlerinde bulundu.
Kapatılan Refah Partisi’nde 19, 20 ve 21’inci Dönem Sakarya Milletvekilliği yapan Ayhan, “REFAHYOL” olarak adlandırılan 54. Hükümet’te Bayındırlık ve İskan Bakanlığı görevlerini üstlendi.”
İNNA LİLLAH VE İNE İLEYHİ RACİUN…
2010 yılında geçirdiği beyin kanaması sonucu yatağa bağlı bitkisel bir hayat içinde tedavisi süren Cevat kardeşim, son 3 aydır da yoğun bakımda bulunyordu. Ölüm haberi her an beklendiği halde gece sebepsiz olarak uyanıp çocuk odasında oturma modunda iken cep telefonumdaki sesli mesaja gözüm takıldı. Amerika’daki oğlum Cevat amcasının ölüm haberini veriyordu. Beklenen bir haber olmasına ragmen gözlerimin yaşla dolmasını önleyemedim. Dile kolay 60 yıl beraberliklerimiz bir bir filim şeridi gibi gözlerimin önünde resmi geçit yaptı.
Her şey 1958 yılında başlamıştı. İTÜ’nün merkezi imtihanında Makina Mühendisliğini kazanmış başarılı öğreciler Gümüşsuyundaki Elektrik ve Makina mühendislik Fakültelerinin bulunduğu binada biraraya gelmiştik. Türkiye’nin her yöresinden; türkünden kürdüne, arabından ermenisine rumuna , en solcusundan en sağcısına hanımından beyine kadar her çeşitten insanlar biraraya gelmiştik ve biraz gürültücü bir sınıf olarak 5 yıl boyunca hiçbirimizi incitmeden sonuna kadar birlikte gelmiştik.Kısa zaman içerisinde tanışmalar, birbirini tanımalar çeşitli fikirler ortaya çıktıkça fikir gurupları da önde gelenlerinin etrafında oluşmaya başladı. En aktif guruplar solcular ve mukaddesatçı milliyetçiler olmuştu. Seneler içerisinde Cevat Ayhan liderliğinde Kahraman Emmioğlu, Ertan Yülek, İmdat Akmermer ve ben Hüseyin Kâmi Büyüközer birbirine İslam Kardeşliği tutkalı ile bağlanmış bir gurup olduk. Nurettin Topçu manevi liderliğindeki Milliyetçiler Derneği, Aydınlar Ocağı, Mehmet Alpkanın yayınladığı Bizim Anadolu gazetesi, M.Şevki Eygi ‘nin yayınladığı Yeni İstiklal mecmuası, MTTB, Necip Fazıl Kısaküreğin liderliğindeki Büyük Doğu bizim beslendiğimiz fikir ocakları oldu.
Nihayet mezun olduk. Nasihatlerini almak için o zamanlar Türkiyenin motor sanayisinin kuruluşunu gerçekleştirmeye çalışan Motorlar Kürsüsü Hocamız Necmettin Erbakan Hocamızı Gümüş Motor Tesisinde ziyaret ettik. Hocamızdan her birerimiz hayatımızın devamında takip edeceğimiz yol haritamızın bilgilerini alarak yeni hayatımıza başladık. Seneler sonra Erbakan hocamızın başlattığı siyasi harekette tekrar beraberlikler oluştu. Sanayi Bakanlığımızda Müsteşarlıklar, Bakanlığa bağlı genel Müdürlükler daha sonra milletvekillikleri, Gazi Üniversitesi hocalıklarımız ve Bakanlıklar gibi aktiviteler, hizmet kervanı olarak birbirini takip etti. Deveran bu minval üzere akıp geçti ve bugüne geldik.
Rabbim, Cevat Ayhan kardeşime Firdevs Cennetlerini nasib buyursun, hayatta olan kardeşlerime de Firdevs Cennetlerini kazandıracak amellerle dolu bir hayat nasib buyursun.
İlk Yorumu Siz Yapın